CarGarantie rozszerza swoją działalność na teren Danii

Obszerne portfolio produktów i szeroka oferta usług

CG Car-Garantie Versicherungs-AG (CarGarantie) podjęła decyzję o rozszerzeniu działalności na kraje nordyckie. Firma rozpoczęła działalność w Danii dnia 1 stycznia 2017 r. CarGarantie wkracza na duński rynek z ofertą ubezpieczeniową „Auto Sundhedsforsikring”, która jest odpowiedzią na zapotrzebowanie na programy ubezpieczeniowe, obejmujące zarówno nowe, jak i używane samochody oraz motocykle. Dodatkowo ubezpieczyciel ten posiada w swojej ofercie programy efektywnego kontaktu z klientem.

CarGarantie ma ponad 46-letnie doświadczenie w zakresie działalności ubezpieczeniowej oraz umowy zawarte z ponad 23 000 klientów, dzięki czemu jest wiodącym towarzystwem ubezpieczeniowym z segmentu ubezpieczeń specjalistycznych. Dania jest 19. krajem, w którym CarGarantie jako ekspert od ubezpieczeń oferuje swoje usługi w zakresie ubezpieczeń i klienckiego programu lojalnościowego. Poza tym CarGarantie wprowadza na duński rynek motoryzacyjny cały zakres usług standardowo ujętych w stale rozszerzanej ofercie CarGarantie. Usługi te obejmują doradztwo indywidualne w salonach – świadczone przez doświadczonych przedstawicieli zagranicznych, uregulowanie wszelkich formalności związanych z zawarciem umowy ubezpieczenia dzięki specjalistom ds. ubezpieczeń komunikacyjnych, usługi telefoniczne poprzez Centrum Serwisowe, wsparcie wykwalifikowanych ekspertów ds. marketingu oraz pomoc z zakresu IT.