CarGarantie zwiększa obroty: jakość zyskuje popularność

Firma CG Car-Garantie Versicherungs-AG (CarGarantie), oferująca ubezpieczenia specjalne, kontynuowała rozwój w roku 2015 i ponownie zwiększyła obroty. Ten rozwój potwierdza, że koncepcje gwarancyjne firmy CarGarantie znajdują bardzo dobry odbiór wśród dealerów i importerów. Również w Polsce udało się pozyskać licznych nowych partnerów wśród dealerów i wzmocnić współpracę z producentami i importerami.

Silny rozwój

Przez ostatnich dziesięć lat przedsiębiorstwo wciąż się rozwijało i również w roku 2015 kontynuowało kurs międzynarodowej ekspansji: aktualne liczby dowodzą ponownego wzrostu obrotów z 220 do 234 milionów euro. Firma CarGarantie, która może poszczycić się prawie pięćdziesięcioletnim doświadczeniem oraz 2,1 miliona aktualnie obowiązujących umów ubezpieczeniowych, należy do grona czołowych specjalistów o największym doświadczeniu w dziedzinie ubezpieczeń w Europie. Ponad 30 producentów i importerów oraz około 23 000 wykwalifikowanych salonów samochodowych w całej Europie zaufało know-how specjalisty z zakresu ubezpieczeń specjalnych. Oprócz dopasowanych na miarę produktów ubezpieczeniowych dla nowych i używanych samochodów oraz motocykli i rowerów elektrycznych, przedsiębiorstwo oferuje profesjonalne pakiety lojalnościowe, wspomagające dealerów w nawiązywaniu takich relacji z klientami, by ci powracali do ich salonów. Specjalista w zakresie ubezpieczeń przywiązuje szczególną wagę do kompleksowych usług serwisowych związanych z ubezpieczeniem, tak aby partner CarGarantie mógł całkowicie skoncentrować się na swojej głównej działalności.

CarGarantie Polska
W Polsce firma CarGarantie działa od 3 lat i współpracuje obecnie z niespełna 300  specjalistycznymi salonami sprzedaży oraz z następującymi importerami: Aprilia, Harley-Davidson, KTM, Mazda, Mercedes-Benz, Moto Guzzi, MV Agusta i Volvo.

Działalność międzynarodowa
CarGarantie działa obecnie w 18 krajach europejskich oraz w Chinach i zatrudnia około 450 pracowników w jedenastu lokalizacjach. Planowane jest też wejście na kolejne rynki, takie jak Dania czy obszar azjatycki. Międzynarodowa obecność umożliwia przedsiębiorstwu realizowanie na życzenie partnerów programów transgranicznych. Przykładem jest tu współpraca z firmami Mazda, Volvo i PSA, a także – w sektorze motocyklowym – z BMW Motorrad, KTM i Harley-Davidson.

Axel Berger, Prezes Zarządu CG Car-Garantie Versicherungs-AG:
„Cieszymy się, że udało nam się rozbudować naszą obecność na rynku w Polsce oraz nawiązać wiele nowych umów kooperacyjnych z dealerami i importerami. Jako pionierzy w branży dążymy do tego, by jak najlepiej wspierać naszych partnerów w ich działalności i wciąż wyznaczać nowe standardy. Zwiększenie obrotów pokazuje, że nasze cele są właściwe”.