Zmiany personalne w CarGarantie na obszarze Europy Środkowej i Wschodniej

Nowe stanowiska dla Edyty Wasiluk oraz Łukasza Lissa

Spółka CG Car-Garantie Versicherungs-AG (CarGarantie) wzmacnia stanowiska kierownicze w Europie Wschodniej. Jako nowa Director Central Eastern Europe (CEE), Edyta Wasiluk odpowiada za rynki Bułgarii, Chorwacji, Węgier, Polski, Rumunii, Słowacji, Słowenii i Czech.

Edyta Wasiluk jako doświadczony kierownik sprzedaży należy do kadry kierowniczej przedsiębiorstwa już od stycznia 2013 roku. Ostatnio jako Country Manager odpowiadała za działalność w Polsce, Czechach, Słowacji i na Węgrzech. Na nowym stanowisku będzie odpowiedzialna za kierowanie rynkami wschodnioeuropejskimi, jak również doradztwo i obsługę producentów i importerów z Europy Wschodniej.
Łukasz Liss obejmuje stanowisko Sales Manager w Polsce. Od lutego 2016 roku zajmował on stanowisko kierownika regionalnego w Polsce.
Thomas Müller, który od 2011 roku odpowiadał za obszar Europy Środkowej i Wschodniej jako dyrektor generalny, poświęci się wkrótce nowym wyzwaniom w przedsiębiorstwie jako dyrektor ds. projektów strategicznych.